Islam og friheten

Islam og friheten - Tariq Ramadan | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tariq Ramadan
DIMENSJON
6,67 MB
FILNAVN
Islam og friheten.pdf
ISBN
6461446548847

BESKRIVELSE

I Islam og friheten forklarer den verdensberømte islam-reformatoren Tariq Ramadan hvordan man kan leve et fullverdig liv som muslim i Europa. Boken tar for seg grunnleggende spørsmål angående europeiske muslimers sosiale, politiske, religiøse og kulturelle integrering. Og forfatterens berømte hovedpoeng hamres fast: Det er fullt mulig å leve som praktiserende muslim og aktiv samfunnsborger i Europa.

Islam er en aktivt misjonerende religion og i sterk vekst. I likhet med kristendom og jødedom er islam en monoteistisk religion, der det bare finnes én Gud (Allah). Islam er ikke frihet.

Hans Nielsen Hauge (1771-1824) døde 18 år før opp­hevelsen av konventikkel­plakaten (1842), som åpnet for religiøs forsamlings­frihet uten offisielle prester, og 21 år før Dissenter­loven (1845), som tillot andre tros­samfunn enn Den norske kirke. Og enda flere «menn» som vil sørge for at deres kvinner ikke blir provosert? Det er det burkaforbuddet handler om. Det er et forsøk på trekke en grense.

RELATERTE BØKER