M.B. Landstad: Skrifter 1

M.B. Landstad: Skrifter 1 - M.B. Landstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
M.B. Landstad
DIMENSJON
8,35 MB
FILNAVN
M.B. Landstad: Skrifter 1.pdf
ISBN
6355124910493

BESKRIVELSE

I løpet av de femten årene Landstad var sokneprest i Kviteseid og Seljord, samlet han inn sagn etter skriftlige og muntlige kilder. Materialet i denne boka er tidligere publisert i Mytiske Sagn fra Telemarken (1926), i tillegg er sagnmaterialet i boka Fra Telemarken : Skik og Sagn (1927) og Landstads dagbok, publisert i 1950, tatt med. Med kommentarer. Har ordliste, litteraturliste, sakregister, person- og stedsnavnregister.

Og denne forfatteren skuffer aldri! M.B. Landstads sagnsamlinger i kommentarutgave.

211 sider. Med innledning og kommentarer av Ørnulf Hodne, Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. M.B.Landstad (1802-1880) var prest, salmedikter, folkevisesamler og en av 1800-tallets store kulturpersonligheter.

RELATERTE BØKER