Hans Nielsen Hauge og haugianernes motivasjon, samt deres organisering og finansiering av virksomheter

Hans Nielsen Hauge og haugianernes motivasjon, samt deres organisering og finansiering av virksomheter - Jon Olav Okland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Olav Okland
DIMENSJON
8,59 MB
FILNAVN
Hans Nielsen Hauge og haugianernes motivasjon, samt deres organisering og finansiering av virksomheter.pdf
ISBN
2541729622524

BESKRIVELSE

Hauge er den enkeltpersonen som har hatt størst innflytelse på norsk kirkeliv etter reformasjonen. Hans religiøse forbilder var blant andre Martin Luther (1483-1546), Johann Arndt (1555-1621) og Erik ... Hans Nielsen Hauge var en flittig brevskriver og han skrev flere hundre brev.

mars 1824 i Christiania) var en norsk lekpredikant og industrigründer. Han grunnla den kristne bevegelsen haugianerne, også kalt Hauges venner eller lesere, fordi de leste mye både i bibelen og andre skrifter. De to siste kapitlene gir kritiske drøftinger av sporene og minnene etter Hauge i norsk kultur-, forretnings- og samfunnsliv.

RELATERTE BØKER