Museumsforteljingar

Museumsforteljingar - Sigrid Lien, Hilde Nielssen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigrid Lien, Hilde Nielssen
DIMENSJON
3,6 MB
FILNAVN
Museumsforteljingar.pdf
ISBN
6037682211591

BESKRIVELSE

Vi og dei andre i kulturhistoriske museum I kulturhistoriske museum blir kulturell identitet og kulturelle skilnader formidla til eit breitt publikum. Men kva forteljingar blir eigentleg fortalt i desse utstillingane? Kva bilete av oss og dei andre blir vi presentert for? Dei norske samlingane inngår i ein museumskultur prega av ei kolonial fortid samtidig som dei var del av det nasjonale prosjektet. Samspelet mellom det koloniale og det nasjonale har vore eit tema i internasjonal museologi, men er lite reflektert over i Noreg. I denne boka formidlar forfattarane innsikt frå denne nye museologien, og viser gjennom konkrete døme frå norske museum korleis utstillingane er konstruerte som forteljingar. Gjennom lesingar av ei rekkje kjente museumsutstillingar gir dei ei innføring i teoretiske og metodiske grunnlagsproblem knytt til kulturhistoriske museumsutstillingar. Korleis snakkar norske kulturhistoriske museum om identitet og skilnader - om vi og dei andre? Og korleis kan vi gå fram for å analysere museumsutstillingar?

Doktorgrad: PhD fra Universitetet i Bergen 2008. Beskytte, forme, styrke.

Ragnar Hovland, Silja Juklestad og Sigrid Lien. Legg i ønskeliste. Hun har i de senere år også arbeidet med museologiske problemstillinger og har blant annet publisert Museumsforteljingar: Vi og dei andre i kulturhistoriske museum (sammen med Hilde Wallem Nielssen) i 2016. Fotografiet i norsk utvandringshistorie, (Pictures of Longing.

RELATERTE BØKER