Kultur og tradisjon

Kultur og tradisjon - Kristin Gunleiksrud | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristin Gunleiksrud
DIMENSJON
5,54 MB
FILNAVN
Kultur og tradisjon.pdf
ISBN
8701842612262

BESKRIVELSE

Denne boken er den siste i en serie på seks, om hvordan kirken på ulike måter kan være en ressurs for skolen. Hvorfor bør kultur og tradisjon være sentralt i samarbeidet mellom kirke og skole? Svarene er mange, blant annet: - Fordi elevene skal lære om religioner som kilde til levende tro og om hvordan kristendommen har formet den vestlige kulturarven. - Fordi kirkene inneholder store mengder kunst. Dette gir alle elevene mulighet til å oppleve kunst i sitt eget nærmiljø. - Men først og fremst fordi IKKE å samarbeide om dette temaet, ville være å frata elevene muligheter til spennende opplevelser og viktig læring: de kan få oppleve moderne kunst i et rom der kunsten brukes, de kan få lære om sosialhistorie i bygda, de kan få høre Bach i den type rom musikken ble skrevet for, de kan bruke kirkerommet som matematikkoppgave, de kan lære om døden og gravskikker tidlig en tåkete novembermorgen på kirkegården, de kan lære om salmer og salmepoesi. Kort sagt, mulighetene er uendelige. Og mye av dette går rett inn i flere av skolens kompetansemål.

Ljan skole er en gammel skole, og gjennom årenes løp har mange tradisjoner blitt til - noen ved tilfeldigheter, andre planlagt og noen arvet. Polens kultur er nært knyttet til landets innviklede historie, som i over 1 000 år har utformet den polske livsstilen. Den polske nasjonalkulturen har utviklet seg på en møteplass mellom den latinske og bysantinske verden, kjennetegnet av en kontinuerlig dialog mellom de mange ulike etniske grupper i Polen gjennom tidene.

Hva skjer ... Det forbindes med "trygghet", "varme" og "tilhørighet". Det er en viktig del av vår "identitet" og vår "kultur".

RELATERTE BØKER