Den kalde krigen

Den kalde krigen - Hallvard Tjelmeland | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hallvard Tjelmeland
DIMENSJON
3,92 MB
FILNAVN
Den kalde krigen.pdf
ISBN
9153443965222

BESKRIVELSE

Epoken som går under nemninga .den kalde krigen.er eit sentralt emne i internasjonal politisk historie. I denne boka gir forfattaren ei kortfatta innføring i perioden. Hovudtrekka i boka vil vere kvifor den kalde krigen oppstod, skifta mellom tilspissing og avspenning, og korleis og kvifor epoken brått tok slutt rundt 1990. Gjennom heile framstillinga vil forfattaren flette inn nyare forsking og dei ulike forskingstradisjonane som har vore på feltet, og slik vil boka gi ei ny og oppdatert innføring i epoken.

Den kalde krigen i Europa, 1945-49. Trumandoktrinen (1947) FORORD: Den kalde krigen er et veldig omfattende emne, og før jeg setter i gang vil jeg forklare hvordan jeg vil legge opp oppgaven min.

Den kalde krigen nådde et klimaks under Cubakrisen i 1962. Den kalde krigen - Begreper Kald krig Varm krig Sovjetunionen Supermakt Jernteppet Ideologi Kommunisme Liberalistisk Imperialiststat Frihandel Sensurert Avhopper Terrorbalanse Våpenkappløp Romkappløp Den kalde krigen var hovedsakelig en kamp mellom USA og Sovjetunionen og deres allierte for å vinne fotfeste og makt i nøytrale deler av verden. Først og fremst var den kalde krigen en psykologisk krig.

RELATERTE BØKER