Mysteriet på Magerøya

Mysteriet på Magerøya - Gunnar Myklebust | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Myklebust
DIMENSJON
12,12 MB
FILNAVN
Mysteriet på Magerøya.pdf
ISBN
2112129695344

BESKRIVELSE

Tirsdag 9. Juni 1942 ble to russere fremstilt for nazipressen i Stortinget for å fortelle en grusom historie om hvordan de hadde overlevd i det forlatte fiskeværet Opnan på Magerøya i Finmark ved å spise kameratene sine. Historien til de to fangene ble slått stort opp i norske aviser. Den skulle tjene som eksempel på hva slags mennesker bolsjevikene egentlig var, og hvilke fiender den tyske krigsmakten sto ovenfor - og ville beskytte Norge mot. Samme dag ble fire fiskere nær Opnan arrestert. De ble siktet for å ha gitt mat til de to russerne. Tre blir dømt til døden for forbrytelsen, og skutt på Kristiansten festning i Trondheim. Den siste blir sendt til Tyskland for å sone ti år i tukthus. Gunnar Myklebust forteller om et tilfeldig møte mellom et par sultne russiske matroser og noen norske fiskere. Møtet skulle rive i stykker to familier lengst nord i Finmark, og prege etterkommerne deres helt inn i et nytt århundre. Men hva skjedde egentlig i Opnan i 1942?

Subscribe Subscribed Unsubscribe 287K. Mysteriet på Magerøya (Aschehoug 2016) med Johannes Alme og Webjørn Landmark: Polarstar (Ishavsmuseet Aarvak 2017) Ragnar Ulstein - i krig og fred (Samlaget 2017) Forgjenger: Magerøya (nordsamisk: Máhkarávju) er ei stor øy i Nordkapp kommune i Troms og Finnmark.Den ligger nord for Porsangerhalvøya, mellom Barentshavet i nord og vest, Porsangerfjorden i øst og Magerøysundet i sør. Magerøya har et areal på 435,47 km², og er Norges 11.

Redningen blir en jobb som barnepike hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Aller mest knyttet blir hun til seksten år gamle Nancy Mitford - en oppvakt ung ... BOLIBOMPA - SPRAK & MYSTERIET PÅ GREVEHOLMS SLOTT! ChrisWhippit.

RELATERTE BØKER