Solskinn og død

Solskinn og død - Bjørn Godøy | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Godøy
DIMENSJON
4,32 MB
FILNAVN
Solskinn og død.pdf
ISBN
1885951659309

BESKRIVELSE

Solskinn og død forteller historien om nordmenn i den mest beryktede kolonien av dem alle, Kongostaten. Nesten 200 nordmenn lot seg verve av kong Leopold 2. av Belgia til dette spektakulære og svært brutale prosjektet. Norske myndigheter støttet dem som best de kunne. Men historien om de norske kongofarerne handler ikke bare om terror og drap. Den handler også om dypt menneskelige opplevelser: møtet med fremmede kulturer, vanskene ved det å jobbe i en franskspråklig koloni, kongofarernes angst for å bli rammet av det dårlige ryktet som etter hvert omga Kongostaten. I denne boka fremstår de norske kongofarerne som mennesker av kjøtt og blod. De er levende beskrevet i deres hang til flatfyll, deres problemer med det franske språk og sans for lange utmarsjer i Guds frie natur - de var umiskjennelig norske.

40 prosent av pasientene som ble gjenopplivet, beskriver en form for bevissthet mens de svevde mellom liv og død Bok Barns liv og lek med medier Stine Liv Johansen pdf. Bok Den som dreper dragen Leif G.W.

Boka handler om nordmenn som dro til Kongo på kong Leopolds tid. Kong Leopold opprettet fristaten Kongo som eksisterte som hans koloni fra 1885 til 1908 til den belgiske stat overtok. Foreldrene ble deportert til Vologda, og døde.

RELATERTE BØKER