Tonje Glimmerdal

Tonje Glimmerdal - Maria Parr | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maria Parr
DIMENSJON
11,23 MB
FILNAVN
Tonje Glimmerdal.pdf
ISBN
8718768728262

BESKRIVELSE

Kritikarprisen, Teskjekjerringprisen og Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok 2009! Tonje Glimmerdal er einaste barnet i Glimmerdalen og den tøffaste jentungen dalen har sett på lenge. Bestevennen til Tonje er biske Gunnvald på 74 år, og dei to vennene kjenner kvarandre ut og inn. Eller gjer dei eigentleg det? Ein dag finn Tonje ut at Gunnvald har halde noko stort hemmeleg. Medan våren kjempar med snøen og får fjella til å glitre og elva til å buldre, kjempar Glimmerdalens vesle dunder for å berge lykka og feletonane for verdas beste bestevenn, godt hjelpt av mottoet fart og sjølvtillit! Illustrert av Åshild Irgens.

Bestevennen til Tonje er biske Gunnvald på 74 år, og dei to kjenner kvarandre ut og inn. Tonje Glimmerdal er einaste ungen i Glimmerdalen, og den tøffaste jentungen dalen har sett sidan dei vaksne tantene hennar herja på ski mellom fjella. Tonjes bestevenn er gamle Gunnvald, ein bisk felespelar på over sytti år, og dei to vennene kjenner kvarandre ut og inn. Bokanmeldelse: Tonje Glimmerdal av Maria Parr I Glimmerdalen bor det ingen barn, vel ingen barn bortsett fra Tonje da, ei snart 10 år gammel jente som lever etter mottoet: Fart og sjølvtillitt.

Parr er i dag ein av dei mest populære og profilerte norske barnebokforfattarane, og bøkene hennar er selde til ei rekkje land. Tonje Glimmerdal er einaste barnet i Glimmerdalen og den tøffaste jentungen dalen har sett på lenge. Bestevennen til Tonje er biske Gunnvald på 74 år, og dei to vennene kjenner kvarandre ut og inn.

RELATERTE BØKER