Professor Hieronimus

Professor Hieronimus - Amalie Skram | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
11,7 MB
FILNAVN
Professor Hieronimus.pdf
ISBN
6145066508504

BESKRIVELSE

"Professor Hieronimus", som kom ut første gang i 1895, forteller om malerinnen Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner. Hun går med på å søke hjelp hos professor Hieronimus, men blir snart skuffet. Hun blir plassert blant sterkt sinnslidende mennesker på en lukket avdeling og møter løgnaktighet og maktmisbruk fra de som skulle hjelpe henne. "Professor Hieronimus" og fortsettelsen "På St. Jørgen" står i en særstilling blant Amalie Skrams bøker. De er selvbiografiske romaner fra opphold på sinnssykehus. De beskriver hvordan en kvinnes kamp mot galskapen også blir en kamp mot et autoritært og patriarkalsk hospitalsystem.

Den er den første av to romaner som skildrer psykiatriske lidelser og psykiatriske institusjoner og som gjerne omtales som Amalie Skrams sinnssykehusromaner. I Professor Hieronimus møter vi maleren Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner. "Professor Hieronimus" ble første gang utgitt i 1895 og forteller historien om malerinnen Else Kant.

Hun blir plassert ... På St. Jørgen (1885) er en fortsettelse av Amalie Skrams selvbiografiske roman, Professor Hieronimus.Hovedpersonen, malerinnen Else Kant, er definert som psykiatrisk pasient.

RELATERTE BØKER