Dronning Ingerid og bisp Nikolas

Dronning Ingerid og bisp Nikolas - Frode Hervik, Yngve Nedrebø, Berit Gjerland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Hervik, Yngve Nedrebø, Berit Gjerland
DIMENSJON
10,67 MB
FILNAVN
Dronning Ingerid og bisp Nikolas.pdf
ISBN
3509052816646

BESKRIVELSE

Ingerid Ragnvaldsdotter, fødd kring 1110, var svensk prinsesse, gift fire gonger med danske og norske stormenn, og som fekk ni søner. Ingerid spelte ei viktig rolle i borgarkrigstida i Noreg på 1100-talet. I sitt fjerde ekteskap med lendmannen Arne på Stårheim, kom ho til Nordfjord. Sonen Nikolas Arnesson (kring 1150-1225) vart biskop i Oslo og kong Sverres fremste motstandar. Han stifta baglarpartiet, og er reikna som ein av dei største politikarane i si tid. Dette er historia om mor og son som vart djupt innblanda i maktkampar og krigføring i borgarkrigane i Norden. Har litteraturliste.

Innbundet Nynorsk Skip to the end of the images gallery . Skip to the ...

Bisp Nikolas Arnesson. Illustrasjon fra boka «Dronning Ingerid og bisp Nikolas», av Berit Gjerland, Frode Hervik og Yngve Nedrebø. Forfatter.

RELATERTE BØKER