Demokratisk dannelse

Demokratisk dannelse - Rolf Th. Tønnessen, Marianne Tønnessen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rolf Th. Tønnessen, Marianne Tønnessen
DIMENSJON
5,39 MB
FILNAVN
Demokratisk dannelse.pdf
ISBN
7702163873191

BESKRIVELSE

Denne boken forsøker å kombinere to mål. I første rekke er den en fagdidaktikk i samfunnskunnskap. Dette første siktemålet er så bakt sammen med et behov for å drøfte mer prinsipielt hva programmet om demokratisk dannelse innebærer. Det er en drøfting som er aktuell for langt flere pedagoger enn dem som er lærere i samfunnskunnskap eller samfunnsfag. Demokratisk dannelse blir så trukket med som et viktig vurderingskriterium i hele boken. Boken har en tradisjonell fagdidaktisk oppbygning, og tar opp både teoretiske emner og de mer praktiske anliggender ved det å være lærer i samfunnsfag. Rolf Th. Tønnessen er dr.philos. og førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Han har lang erfaring fra lærerutdanningen og har publisert flere arbeider med utgangspunkt i situasjonen i Tyskland. Marianne Tønnessen er journalist i avisen Vårt Land.

På efterskoler kan eleverne i praksis gøre erfaringer med både at tage stilling og handle, fordi der kan arbejdes med demokratisk dannelser både i undervisning, debatter og samtaler, siger Mathilde Aarup i sit bachelorprojekt. DANNELSE - PARA DOXA Her sammenstilles, sammenlignes og kontrasteres levd erfaring med et umulig ideal: På den ene siden skal elevene i den norske skolen ikke bare dannes med og for hverandre. De dannes også i og til et demokratisk fellesskap.

Sammen utgjør disse viktig demokratisk infrastruktur og er en grunnstamme i demokratiet. Det er grunnen til at Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet legger frem den nye, nasjonale bibliotekstrategien sammen. Demokratisk dannelse er her en dannelse, der øger muligheden for at kunne kæmpe for sine egne interesser.

RELATERTE BØKER