Islamisme

Islamisme lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
Islamisme.pdf
ISBN
7007411333491

BESKRIVELSE

Hva er islamisme? Hva er likhetene og forskjellene mellom ulike bevegelser som blir kalt islamistiske? Hva ønsker islamistene å oppnå? Hvilken trussel representerer de? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme? Dette er spørsmål som er høyst dagsaktuelle 15 år etter terrorangrepene 11. september 2001, etter flere år med borgerkrig i Syria og fremveksten av IS. Det er også spørsmål som er av avgjørende betydning når Europa skal motta og integrere hundretusener av flyktninger og migranter fra den muslimske verden i årene framover. I Islamisme nærmer bidragsyterne seg disse problemstillingene fra ulike vinkler og ulike forståelser. Formålet med denne boka har ikke vært å komme frem til en felles forståelse, men å rydde grunnen for en kunnskapsbasert debatt i stedet for den skyttergravskrigen som til nå har vært rådende. Dette er den sjuende boka i en serie om totalitarisme, ekstremisme og demokrati i regi av Nettverk for studier av totalitarisme og demokrati (NEST) ved Universitetet i Oslo.

Den største trusselen mot demokrati og sikkerhet kommer i dag fra det ytre høyre og ekstrem islamisme. Hva betyr det egentlig å ønske seg en islamsk stat ... Faren fra islamisme.

Der er store uenigheder mellem forskellige islamistiske bevægelser, både med hensyn til, hvordan de mere konkret ... Islamisme som anti-imperialisme For islamistiske ekstremister dreier kampen seg først og fremst ikke om en økonomisk eller nasjonal kamp, men en religiøs kamp, en kamp om troen. Ifølge islamistene vil et islamistisk samfunn være et samfunn hvor rettferdighet og ekte frihet eksisterer, i motsetning til «forkastelig moral og imperialisme», som mange av dem mener Vesten representerer. I debatten om snikislamisering finnes det knapt nyanser.

RELATERTE BØKER