I skjul for fienden

I skjul for fienden - Geirr H. Haarr | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geirr H. Haarr
DIMENSJON
8,37 MB
FILNAVN
I skjul for fienden.pdf
ISBN
4826664270868

BESKRIVELSE

Da Tyskland gikk til angrep på Norge 9. april 1940 ble havnen i Narvik arena for dramatiske hendelser. De norske skipene Eidsvold og Norge ble senket og det var kamper mellom norske, tyske og britiske marinestyrker. Et stort antall omkom og flere britiske skip ble skadet. Disse hadde lang vei hjem og mange trengte omfattende reparasjoner for å klare turen. Skjelfjord i Lofoten ble valgt som reparasjonsbase, og lokalbefolkningen bidro i vesentlig grad til at samtlige av de skadete skipene ble reparert og kom seg tilbake. I løpet av en kort og hektisk periode var så mange som 70 britiske fartøyer innom den lille fjorden. En rekke sårede marinegaster fikk behandling på lokale sykehus og sykestuer og også disse kom seg velberget hjem. Tilslutt ble basen oppdaget av tyske rekognoseringsfly, og de gjenværende skipene ble intensivt bombet før basen ble evakuert. Skjelfjord-arkivet, bygd opp av historieinteresserte personer i bygda, inneholder bilder og dokumenter fra inn- og utland og en rekke intervjuer med personer som var tilstede i Skjelfjord den gang krigen kom. Arkivet danner grunnlaget for boken hvor hendelsene er satt inn i en større historisk sammenheng. I Skjul for Fienden er en bok som ikke bare forklarer hva som skjedde, men også hvorfor og hvordan det påvirket utviklingen i krigen. Geirr H. Haarr har skrevet flere bøker med tema marine-historie i starten av andre verdenskrig og det tyske angrepet på Norge i 1940. De fleste av bøkene hans er skrevet på engelsk og har høstet gode omtaler fra både publikum og kritikere. Se et utdrag av boken på denne adressen https://issuu.com/orkana/docs/i_skjul_for_fienden

Foto: Colourbox.com. Likevel valgte de greske øyboerne å skjule Capes, og det neste halvannet året ble han flyttet fra hus til hus rundt om på øya. Hun gikk i skjul da deportasjonene startet og overlevde rett foran nesa på fienden.

Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule … LES MER henne. Denne boka passer for ungdom som vil lese en sterk historisk dokumentar fra andre verdenskrig om å være nødt til å skjule seg for å overleve. Tittel: Jenta i veggen - I skjul for nazistene Forfatter: Lena Lindahl Forlag: Cappelen Damm, 2018 Sidetall: 224 Sjanger: Sakprosa, historisk Kort om handlingen: Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske ... - I skjul for fienden.

RELATERTE BØKER