Slaget om Atlanterhavet 1939-45 og de norske krigsseilerne

Slaget om Atlanterhavet 1939-45 og de norske krigsseilerne - Marc Milner | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marc Milner
DIMENSJON
11,52 MB
FILNAVN
Slaget om Atlanterhavet 1939-45 og de norske krigsseilerne.pdf
ISBN
9441225075985

BESKRIVELSE

Andre verdenskrig var bare noen timer gammel da slaget om Atlanterhavet, det lengste felttoget under andre verdenskrig, startet. Det forsvarsløse passasjerskipet Athenia ble senket av den tyske ubåten U-30. Samtidig ble den norske handelsflåten en del av krigen. Norge var nøytralt, men det hjalp lite da de tyske ubåtene fant de norske skipene og senket dem med sine torpedoer. De første ble torpedert allerede i september 1939. Da Norge ble okkupert av Hitler-Tyskland var den aller største delen av vår handelsflåte ute og seilte. De fikk ordre om å søke alliert eller nøytral havn, noe alle gjorde. Allerede i april 1940 ble Nortraship - Norges eget statsrederi - opprettet med flere hundre skip og tusenvis av sjømenn. De norske skipene ble satt inn i konvoifart på Atlanteren for å forsyne Storbritannia med livsviktige forsyninger: drivstoff, mat og alt det England trengte for å overleve og fortsette krigen mot Tyskland. Hadde det ikke vært for den norske handelsflåten, ville Churchills Storbritannia tapt denne kampen, og verden kunne sett annerledes ut. Det skjedde ikke, og Hitler led nederlag, og mye av grunnen til dét ligger i de norske krigsseilernes innsats i Atlanterhavet. Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne forteller hele historien om krigsdramaet som utspilte seg i Atlanterhavet måned for måned. I tillegg er det egne kapitler om den norske Marinen og den norske Handelsflåten, og Jon Michelet har skrevet en introduksjon.

Skrevet av Marc Milner og Frode Lindgjerdet, Skallestad 2015: 282, 284, 288-293, 302. "Det lyktes Sjøforsvaret å redde unna 13 fartøyer før okkupasjonen var et faktum. Om kort tid lanseres den første boken om "Slaget om Atlanterhaver 1939-45 og de norske krigsseilerne", skrevet av en kanadier og en nordmann.

Vi velger ut de beste krimbøkene og sender de hjem til deg — portofritt over kr 299,-! Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne. Av Marc Milner (og Frode Lindgjerdet).

RELATERTE BØKER