Entreprenører, innovasjoner og forretningslandskap

Entreprenører, innovasjoner og forretningslandskap - Åge Garnes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åge Garnes
DIMENSJON
11,16 MB
FILNAVN
Entreprenører, innovasjoner og forretningslandskap.pdf
ISBN
4872036109925

BESKRIVELSE

Entreprenøren er en handlingens kvinne eller mann. Derfor er dette en bok om handling. Boken ser på entreprenørens rolle som skaper og utvikler av bedrifter, av verdier og av arbeidsplasser, samt entreprenørens rolle i samfunnets innovative utvikling. Dette er i tråd med Schumpeter, som så på entreprenøren som avgjørende for økonomisk utvikling. Med bakgrunn i denne forståelsen lanserer boken en ny teori for å forstå entreprenørskap bedre en teori forfatteren betegner som en relativitetsteori om det handlende menneske. I møtet med entreprenøren, der man skal fortolke motiver og entreprenørens utfordringer i beslutningssituasjoner, må man selv ha god innsikt. Det er lett for utenforstående å være blind for entreprenørens solide læretid, undervurdere den tause kompetansen, overse kompleksiteten i etableringsprosjektet, ta for lett på ulikhetene og slik feiltolke både prosjekt og entreprenør. Denne bredt anlagte boken bidrar til å tolke, forstå og utvikle entreprenører og entreprenørskap. Åge Garnes har siden 2014 vært professor i prosjektledelse og entreprenørskap ved Høgskulen på Vestlandet etter åtte år ved HiOA. Han startet sin akademiske løpebane ved å utdanne seg til maskiningeniør ved NTNU. Her gjennomførte han også en doktorgrad på temaet entreprenørskap. Han har jobbet på NHH, hatt professor II-stilling og vært direktør for NHHK. Han har også hatt en professor II-stilling på BI innen prosjektledelse. I syv år var han ansatt i LO og var blant annet leder av kartellet LO Service. Han har innimellom også vært selvstendig næringsdrivende i to egenetablerte virksomheter.

Selv om vi har sett at innovasjonsbegrepet favner bredt, henger altså entreprenørskap og innovasjon tett sammen. Slik blir innovasjoner til - En innovasjon er et resultat av et samspill mellom faktorene organisasjon, marked, finansiering, teknologi og regelverk, hevder BI-stipendiat Anne Louise Koefoed, som tar deg med på en innovasjonsreise. Slike innovasjoner kalles radikale innovasjoner fordi de ofte endrer spillereglene i hele markedet. Radikale innovasjoner har en høy innovasjonsgrad og kjennetegnes av: Lange utviklingsprosesser og forskning (FoU).

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Entreprenører, innovasjoner og forret ... Entreprenører, innovasjoner og forretningslandskap Åge Garnes (Heftet) Tips en venn 475 kr Antall .

RELATERTE BØKER