Olav Kyrre

Olav Kyrre - Bjørn Bandlien | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Bandlien
DIMENSJON
6,94 MB
FILNAVN
Olav Kyrre.pdf
ISBN
8672852040973

BESKRIVELSE

Olav Kyrre (konge 1067-1093) var kongen som ledet Norge fra vikingtiden og inn i middelalderen. Han var bare 17 år gammel da han samlet de overlevende etter det største nederlaget i norsk historie: Slaget ved Stamford Bridge. Der mistet Norge store deler av sitt aristokrati. Olav dro tilbake til Norge for å bygge opp landet og kongemakten, og i løpet av de neste 26 årene ble han den mest vellykkede kongen i norsk historie. Han la grunnlaget for en ny vekst og velstand for landet uten å drive krigføring og herjinger. Han grunnla byer, fremmet handelen og bygde kirker.

Etter nyttår skal Olav Kyrres gate rustes opp, og vil da bli stengt i ett år. Det var BT som først omtalte saken. Olav III Haraldsson var son av kong Harald III Hardråde.

122Vis møtekalender for Olaf Kyrre Olav Kyrre. Insights fargetyper ""det beste og viktigste kurset noensinne"" IT sjef.

RELATERTE BØKER