Ytringsfrihet

Ytringsfrihet - Bjørn Stærk | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Stærk
DIMENSJON
7,91 MB
FILNAVN
Ytringsfrihet.pdf
ISBN
8447054550270

BESKRIVELSE

Ytringsfrihet er den første boka i Humanist forlags serie Pro et Contra. Bøkene i denne serien skal presentere ulike argumenter i aktuelle etiske problemstillinger. Disse bøkene er skrevet for lesere som ønsker å sette seg nærmere inn i de enkelte sakene for lettere å kunne gjøre seg opp sin egen mening. Forfatter Bjørn Stærk sier om seg selv og denne boka: "Undertegnede er en sterk tilhenger av ytringsfriheten, både som juridisk prinsipp og som et ideal vi bør forsøke å leve opp til. Det vil skinne igjennom. Men jeg ønsker ikke å jukse. Jeg ønsker å være ærlig om den mørke siden av ytringsfrihet, om kostnadene og risikoene".

Sivilombudsmannen har uttrykt et behov for å styrke kommunalt ansattes ytringsfrihet i praksis. Kommunalministeren har oppfordret fylkes- kommuner og kommuner til å arbeide med å sikre ytringsfriheten og Advokat Jon Wessel-Aas har ført flere saker om ytringsfrihet for retten.

Raftostiftelsen bruker mange kanaler i sitt arbeid med å fremme ytringsfrihet og menneskerettigheter, både etablerte medier som aviser og TV, nye medier og direkte kontakt. Ordet ytringsfrihet er et honnørord som brukes mye i debatter, ofte av alle mulige slags fløyer. Men hva innebærer egentlig ytringsfrihet? Og ikke minst: Hva innebærer IKKE nødvendigvis ... Ytringsfrihet er retten til å si sin mening offentlig.

RELATERTE BØKER