Fra ørken til paradis

Fra ørken til paradis - Aage Hauken | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Hauken
DIMENSJON
12,88 MB
FILNAVN
Fra ørken til paradis.pdf
ISBN
6241950925893

BESKRIVELSE

Til Egypt reiser man vanligvis for å se pyramidene i nord, templer og graver i Luxor, Abu Simbel i syd. Pater Aage Hauken OP har foretatt en annerledes ekspedisjon i Egypt enn det turister vanligvis gjør. Han har dessuten ikke vært turist i det hele tatt, men pilegrim til en gammel kristen verden - den koptiske, egypternes egen form for kristendom. Hovedattraksjonen har denne gangen vært klosterverdenen, særlig de eldste anleggene, slik de oppsto da eremitter slo seg sammen og dannet fellesskap. Dette skjer i Egypts ørken, eller i grensestrøkene mellom ørkenen og det grønne beltet langs Nilen. Han beveger seg i fortid og nåtid samtidig, for vi lever midt i en klosterrenessanse i Den koptiske kirke: Gamle steder er blitt gjenreist og har fått nytt liv. Det som for noen hundre år siden var risikofylte reiser til klostre i forfall - eller rett og slett i ruiner - er i dag lett å nå frem til. Klostrene er viktige brobyggere mellom to ståsteder: fortid-nåtid. For kristendommen kan aldri bli historieløs, det er en luksus vår samtid gjerne boltrer seg i. Klostervesenet er kirkens vertikale akse, den som alltid våker og ber, som søker mot høydene, som ikke går trett. De er del av arven fra den udelte kirke, fra det første årtusen. AAGE HAUKEN er dr.theol. og dominikanerpater og har en lang merittliste som fag- og skjønnlitterær forfatter, organist/komponist og akademiker.

. Han er utdannet som organist under Trygve ... Nøglen til Paradis er en dansk film fra 1970, med Dirch Passer, Lone Hertz, Jørgen Ryg og Else-Marie Juul Hansen. Under deler av boligprosjektet får man næringslokaler med blant annet Rema 1000 og apotek.

9788270242955-+ Legg i handlevogn. Med Paulus i Tyrkia : reiser i gresk-romersk verden.

RELATERTE BØKER