En kort introduksjon til vikingtiden

En kort introduksjon til vikingtiden - Bjørn Bandlien | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Bandlien
DIMENSJON
6,44 MB
FILNAVN
En kort introduksjon til vikingtiden.pdf
ISBN
6158931535067

BESKRIVELSE

En kort introduksjon til vikingtiden gir en oversikt over den nyeste forskningen om vikingtidens samfunn, politikk, krig, verdensbilde, religion og økonomi. Denne perioden har fascinert mennesker langt utover Norden, også de som forsker på den. Vikingene reiste helt til Sentral-Asia i øst, Nord-Afrika i sør, og det amerikanske kontinentet i vest, delvis for å plyndre men også for å handle og etablere byer og riker. I denne boka kan du lære mer om de storslåtte skipsgravene, utnyttingen av naturressursene, den rike kunsten og mytologien, samt de spektakulære litterære sporene de etterlot seg på runesteiner og i skaldedikt.Boka bruker eksempler fra ulike kilder, både skriftlige og materielle, for å få fram nyansene og variasjonene mellom ulike regioner og hvordan det var å vokse opp og leve i forskjellige sosiale og etniske grupper - for eksempel som treller, bønder, barn, kvinner og samer. På denne måten presenteres vi for en rikere og mer sammensatt kultur enn den kompromissløse krigeren vi møter i populærkulturen.Aktuelle spørsmål som boka tar opp inkluderer: Hvilken kontakt hadde vikingene med greske, slaviske og islamske kulturer? Bidro vikingene til økt handel og statsutvikling i Europa? Hva vet vi om kvinner som krigere? Hva gjorde kristningen så komplisert? Hadde ære samme betydning i Nordens vikingtid, som den vi finner i andre samfunn hvor ære er viktig?

Denne perioden har ... Pris: 224,-. heftet, 2018.

Han kunne også vitne i domssaker, og til en viss grad føre sin egen sak fram på tinget. Men full myndighet fikk han først når han overtok gardsdriften og satt i høysetet.

RELATERTE BØKER