Hvetekornet

Hvetekornet - Ngugi Wa Thiong'o | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ngugi Wa Thiong'o
DIMENSJON
12,23 MB
FILNAVN
Hvetekornet.pdf
ISBN
7922891014077

BESKRIVELSE

Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen. Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst. Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendighetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den tilsynelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet .Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire.

Det skiller seg ut på grunn av sin karakteristiske mørkegule farge og den myke, nøtteaktige lukten. Den har også blitt verdsatt på grunn av sitt høye innhold av essensielle næringsstoffer. Hvetekornet.

Blomsterstanden (akset) består av sittende småaks med 4-5 blomster i småakset, hvorav normalt 2-4 utvikles til korn. Hos spelt er det stilken på småaksene som brytes ved høsting, slik at det er hele småaks som treskes ut. Da det nå strømmet mye folk sammen, og de dro ut til ham fra landsbyene, sa han i en lignelse: En såmann gikk ut for å så sitt såkorn.

RELATERTE BØKER