Moderne mikroskopi med enkle metoder

Moderne mikroskopi med enkle metoder - Morten Motzfeldt Laane, Thore Lie | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Motzfeldt Laane, Thore Lie
DIMENSJON
11,21 MB
FILNAVN
Moderne mikroskopi med enkle metoder.pdf
ISBN
5833986553059

BESKRIVELSE

Mikroskopet er et av de viktigste forskningsinstrumentene innen blant annet biologi og medisin. De ulike mikroskopiske metodene har stor betydning innen fagfelter som biologisk systematikk, medisinsk diagnostikk, sykdomsbekjempelse, genteknologi, næringsmiddelkontroll, materialsikkerhet, og etterforskningsteknikk. I denne boken er det lagt vekt på å beskrive moderne mikroskopi på en lettfattelig måte, slik at mikroskopet fungerer etter forutsetningene og brukeren kommer frem til et vellykket resultat. På tross av mikroskopiens store betydning, har faget vært ansett som omkostningskrevende og teknisk vanskelig. Her viser forfatterne hvordan man med enkle digitale teknikker og rimelige omkostninger kan oppnå resultater som er fullt på høyde med dem man får fra avanserte forskningsmikroskop. Boken inneholder også beskrivelser av de vanligste fargemetodene for fremstilling av preparater og gir en oversikt over en rekke mikroskopiske teknikker, både enkle og mer avanserte. Boken gir nyttige grunnkunnskaper for alle som bruker mikroskopet, både yrkesmessig og på hobbybasis. Morten Motzfeldt Laane, dr. philos. og professor ved Institutt for molekylær biovitenskap, Universitetet i Oslo, der han arbeider med cellebiologiske og biofysiske problemstillinger. Han har utviklet en rekke teknikker innen både lys- og elektronmikroskopi. Fellow of Royal Microscopical Society, Oxford. Thore Lie, dr.scient., Ph.D. og forlagsredaktør. Han har tidligere arbeidet som forskningsstipendiat (NAVF) ved Universitetet i Oslo og har omfattende forsknings- og undervisningserfaring innen mikroskopi. Fellow of The Linnean Society, London.

I denne boken er det lagt vekt på å beskrive moderne mikroskopi på en lettfattelig måte, slik at mikroskopet fungerer etter ... Mikroskop er et instrument som brukes for å oppnå forstørrede bilder av objekter som er for små til å kunne betraktes med det blotte øye. Mest vanlig er optisk mikroskop, som bygger på avbildning ved hjelp av synlig lys, men prinsippet kan også utnyttes for andre informasjonsbærende medier, som for eksempel infrarød eller ultrafiolett stråling, røntgen- eller ionestråler ... Artikkelen ble innledet slik: "Med en enkel metode kan mennesker som er blitt alvorlig syke etter flåttbitt, endelig få vite sikkert om de har bakterier i blodet." Her presenterer professorene Morten Laane og Ivar Mysterud ved Institutt for biovitenskap en metode de har utviklet basert på klassisk mikroskopi. Mikroskop som arbeidsredskap: Vi kan tilby et komplett utvalg av mikroskoper designet fra utdannings- og læringsmiljøer til rutinemessig laboratoriebruk.

Postadresse: 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: + 47 21 61 65 00 Organisasjonsnummer: 948 061 937 Moderne mikroskopi med enkle metoder Author: Morten Motzfeldt Laane ... Moderne mikroskopi med enkle metoder; En dråpe midnatt; Livsverket; Spørsmålenes bok; Kunsten å overbevise; Fyrvokteren ved verdens ende og hans laterna magica; Kongs-emnerne; Jakten på Sigurd Jorsalfare; Skarpskytteren; Sangen Om Den Siste Drage BOK 5 Mørkets Hjerte Lysets Sjel; Kong Oidipus; Jeg; Klasseledelse; Teknisk formelsamling med ... Første del, mikroskopi etc.: Supplerende litteratur: Laane/Lie: "Moderne mikroskopi med enkle metoder", UniPub Forlag 2007 og Laane/Yu "The Living Cell" 2005, Henv. Norsk Biologforening BiO,Boks 1066, Blindern 0316, Oslo Men metode er mer enn det.«Sjelden har jeg sett så mye relevant stoff i én og samme bok»Anne Bjørkvik, førsteamanuensis Universitetet i Agder«Metodebok for kreative fag» tar for seg de mest brukte kvantitative og kvalitative metodene, men også metoder for kunstnerisk utviklingsarbeid, og mer «praktiske metoder».Den ser særlig på forskningsproduktene fra de kreative fagene ... Moderne Mikroskopi.

RELATERTE BØKER