Sex og religion

Sex og religion - Dag Øistein Endsjø | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Øistein Endsjø
DIMENSJON
3,56 MB
FILNAVN
Sex og religion.pdf
ISBN
4312934367196

BESKRIVELSE

Religion forbyr og påbyr sex, fordømmer og velsigner, straffer og belønner. Din sexpartners kjønn, ekteskapelige status, hudfarge, religion eller kaste er alle faktorer som kan lede deg enten til frelse eller til fortapelse. Velkommen til det religiøse sexunivers.Mens kristne tenåringspiker går på ball der de lover Gud at de skal avstå fra sex til de gifter seg, fremhever buddhistiske munker homosex som et hellig mysterium.Det finnes ingen enkel nøkkel til forholdet mellom sex og religion.Mens den seksuelle religionsdebatten i Norge konsentrerer seg om homofiles plass i kirkerommet, spør andre seg om det bør være dødsstraff for heterosex, om promiskuitet leder til orkaner og atomkrig, om Gud fordømmer ekteskap mellom sorte og hvite, om hvorfor noen religiøse sexregler fremheves, mens andre går i glemmeboken.I «Sex og Religion» ser forfatteren nærmere på de forskjellige religionenes holdninger til heterosex og homosex, til sexrasisme og demonsex, til pliktsex og avholdenhet, til oralsex, analsex, skilsmisse og flergifte. Boken går også inn på de hva religionene mener er konsekvensene av forskjellige typer sex, på hvordan sex brukes rituelt og på forestillinger om sex hinsides den menneskelige tilværelse.«Sex og religion har ikke et eneste hvileskjær, ikke en eneste transportetappe. Boken er en ufattelig kunnskapsbase, forfattet i et kjølig, lakonisk språk. Dette er vitenskap på sitt beste, presentert slik at det evner å nå langt utover universitetenes lesesaler.»Fartein Horgar, Adresseavisen«Fremlagt med en så kløktig penn, et så skarpt blikk og på en så rik bakgrunn at man blir, ja, imponert. Og det skjer jo ikke så ofte. De fleste bøker man leser er sånn middels, pluss eller minus. Denne er ikke det; den er bare fremragende (...) intet mindre enn en stor akademisk prestasjon (...) Sex og religion er like nyttig i selskapslivet som på akademiske seminarer.»Frode Nyeng, Morgenbladet«Sex og religion er noe så usedvanlig som en underholdende fagbok»Helene Lindqvist i Bergens Tidende

Innenfor moderne paganisme forsøker en derfor å utvikle et syn på sex og en seksualetikk som er mindre negativ enn den kan virke innenfor de store universalreligionene. Human-Etisk Forbund, Moss ønsker velkommen til debattkvelden "Hva er greia med sex og religion?" på House of Foundation - torsdag 27. september kl 19:00.

Endsjø viste med et mangfold av eksempler den store variasjonen som eksisterer mellom sex og religion. Følgende presentasjon tar utgangspunkt i Endsjø sitt foredrag og boken hans Sex og Religion: fra jomfruball til hellig homosex: Sex og religion Oralsex er ikke sex, og onani er positivt for å forhindre homofili utfoldelse.

RELATERTE BØKER