Berlin i krig

Berlin i krig - Roger Moorhouse | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roger Moorhouse
DIMENSJON
5,13 MB
FILNAVN
Berlin i krig.pdf
ISBN
4005475584083

BESKRIVELSE

Mye er skrevet om andre verdenskrig. Men vi vet fortsatt lite om hvordan tyskere flest hadde det i sin hverdag. Hvordan var det å leve i Berlin fra 1939-45? Hvordan forholdt man seg til diktaturet, og hvilke utfordringer og dilemmaer skapte det for den enkelte borger? Ved hjelp av publiserte og upubliserte memoarer, dagbøker og intervjuer gir Roger Moorhouse stemme til menneskene og det de måtte gjennom av lidelse og nød i disse årene. Samtidig får vi et innblikk i hvordan berlinerne maktet å utvise omtanke og kjærlighet i det som etter hvert skulle vise seg å bli et hverdagshelvete. Moorhouse har mottatt strålende anmeldelser av boken, og høstet lovord fra kjente historikere som blant annet Antony Beevor som sier at "Berlin at War is a well-researched and beautifully composed account, vividly recreating those years of Nazi arrogance, oppression, and corruption, that ended in such terrible destruction and civilian suffering".

.. Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over ... Under et toppmøte i Wien i juni 1961, krevde sovjets leder, Nikita Krustsjov, at alle allierte styrker skulle være trukket ut av Vest-Berlin til nyttår 1961-62, og at Vest-Berlin ble en del av Øst-Tyskland.

Uttrykket ble visstnok første gang brukt av president Harry Trumans rådgiver Bernard Baruch i 1947.Den kalde krigen kjennetegnes ved at det aldri kom til militærkonfrontasjon mellom supermaktene, selv om det var nære på enkelte ganger, som ... Kjøp Berlin i krig fra Bokklubber Berlin på vei mot undergangen Roger Moorhouses bok Berlin i krig er en svært lesverdig fortelling om hvordan det virkelig var å oppholde seg i Berlin i årene mellom 1940 og 1945. Ekstra imponerende blir dette verket når man tenker på hva slags research som måtte til for å sette dette sammen til en helhet. Mye er skrevet om andre verdenskrig.

RELATERTE BØKER