Jøde i Tyskland - flyktning i Norge

Jøde i Tyskland - flyktning i Norge - Øystein Løvseth | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øystein Løvseth
DIMENSJON
4,57 MB
FILNAVN
Jøde i Tyskland - flyktning i Norge.pdf
ISBN
9002921748311

BESKRIVELSE

Få biografier har vært skrevet om de norske jødiske familiene. De få som kom hjem etter andre verdenskrig hadde mer enn nok med å overleve fra dag til dag, fratatt alt de eide. Samtidig var smerten den gang for stor til å gå inn i. Øystein Løvseths jødiske morfar Kurt Blumenau døde i 1945 etter å ha sittet innesperret i norske leire fra høsten 1942. Boken beskriver livet i Tyskland gjennom det 20. århundret frem til familien flyktet til Norge i 1938 etter «Krystallnatten». Men krigen fulgte snart etter. Boken gir både historisk informasjon og personlige inntrykk fra livet den gangen, ikke minst gjennom utstrakt bruk av bilder fra eget familiearkiv. Boken tar leseren frem til ca. 1980, og med noen tråder frem til dagens situasjon i Norge og andre land. Boken blir tilgjengelig i begynnelsen av august 2016 Øystein Løvseth er siviløkonom og har jobbet i mange år som økonom og leder. Å skrive boken har vært emosjonelt krev.ende. Boken er en personlig fortelling om familien til ett menneske blant seks millio.ner jøder som mistet livet. Forfatteren håper at denne historien kan gjøre det som skjedde mer fattbart og nært, samtidig som den også kan vise den livsgleden som disse menneskene klarte å holde fast ved midt oppe i all smerten. Og kanskje kan boken være et lite bidrag i det evige arbeidet for å forhindre at noe liknende skal skje igjen.

I februar 1939 inngikk regjeringen en avtale med Nazi-Tyskland om at jøder måtte ha visum for å kunne reise inn i Norge. Dette skapte et nesten uovervinnelig hinder for jødiske flyktninger. Oppdaterte tall og fakta om flyktningsituasjonen i Tyskland.

De få som kom hjem etter andre verdenskrig hadde mer enn nok med å overleve fra dag til dag, fratatt alt de eide. Samtidig var smerten den gang for stor til å gå inn i. Den tyske okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig fikk stor betydning for den jødiske minoriteten i landet.

RELATERTE BØKER