På sporet av et dannet helsevesen

På sporet av et dannet helsevesen - Herdis Alvsvåg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Herdis Alvsvåg
DIMENSJON
10,80 MB
FILNAVN
På sporet av et dannet helsevesen.pdf
ISBN
2259528049416

BESKRIVELSE

I På sporet av et dannet helsevesen redegjør Herdis Alvsvåg for dannelse som et generelt fenomen, men med utgangspunkt i hvordan dannelse kan komme til uttrykk innenfor helsevesenet.Dannelse er et fenomen som pedagoger og filosofer alltid har vært opptatt av og skrevet om. Det samme gjelder yrkesutdanninger. God yrkesutøvelse trenger både kunnskaper, ferdigheter og dannelse.Dannelse er et begrep med en vid betydning. Begrepet kan vanskelig defineres, men vi kan kjenne igjen dannelse når vi møter den, og vi kan si noe om hva det ikke er, når vi møter det motsatte av dannelse.I dag er dannelse satt på dagsordenen igjen. Kan det ha å gjøre med at samfunnet har utviklet seg bort fra verdier som inngår i dannelse? En slik utvikling medfører en erkjennelse av at noe mangler, og en begynner å lete, tenke, samtale og skrive om dannelse på nytt.Dannelse som fenomen og dannelse i helsevesenet utfordrer utdanningsinstitusjonene: Hvordan danne og utdanne sykepleiere og annet helsepersonell? Det utfordrer også ansatte og arbeidsgivere innenfor helsevesenet: Hvordan kan det legges til rette for at dannelse kan komme til uttrykk i helsevesenet? Hvordan kan ansatte i helsevesenet opptre dannet i møte med pasienter og pårørende?

Likevel står helsesektoren overfor store utfordringer. Det er manglende samhandling mellom sykehus og kommuner, mange pasienter venter lenge på behandlin... Hvis man mistenkes for å være smittet av koronaviruset og befinner seg i Aden, er det mest sannsynlige at man får vente hjemme på å dø, sier Mohammed Roubaid, som leder byens helsevesen.

Læs Lyt Lev blandt millioner af bøger på Saxo.com. På sporet av det dannet helsevesen: om nære pårørende og pasienters møte med helsevesenet, Hæfte - Se billigste pris hos PriceRunner Sammenlign priser fra 3 butikker SPAR på dit køb nu! Norsk dokumentarserie. Norge har flere ganger blitt kåret til verdens beste land, men betyr det at vi alltid har rett? I denne episoden drar kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til USA for å møte sterke forsvarere av et markedsstyrt helsevesen.

RELATERTE BØKER