Uenighetsfellesskap

Uenighetsfellesskap - Lars Laird Iversen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Laird Iversen
DIMENSJON
11,37 MB
FILNAVN
Uenighetsfellesskap.pdf
ISBN
8482873406762

BESKRIVELSE

I klasserommet, på skolen, i organisasjoner og stater er folk uenige, og føler allikevel fellesskap med hverandre. Ethvert demokrati er et «uenighetsfellesskap».I denne boken utforsker forfatteren ideen om uenighetsfellesskap, og diskuterer konsekvensene for hvordan vi tenker om demokrati og deltakelse. Fokus er både store, forestilte fellesskap som nasjonen og mindre fellesskap som arbeidsplassen eller skolen. Men også det enkelte individ: Vi mennesker er mangfoldige og sammensatte: hva om vi ser på oss selv som uenighetsfellesskap?«Uenighetsfellesskap» kaster nytt blikk på basisen for samhandling og fellesskap, og kritiserer den utbredte ideen om at fellesskap hviler på delte verdier. Boka tilbyr en utfordring til vante ideer om nasjonalisme og kulturelt mangfold, en undersøkelse av skolen som treningsarena for gode uenighetsfellesskap, og en forståelse av hvordan nytenkning og kreativitet er viktig for samhandling, demokrati og fellesskap.Boken egner seg for studenter i samfunnsfagene, pedagogikk, samt alle som er opptatt å ta gode avgjørelser i grupper med uenighet mellom deltakerne. «Jeg håper både studenter og folk flest vil lese boka og gjøre seg kjent med uenighetsfellesskapet.»Ragnhild Fjellro, Forskerforum«Denne boka opnar eit perspektiv på å forstå skulen, demokratiet, medborgarskapen og den nasjonale fellesskapen.»Atle Møen, Dag og Tid

Ethvert demokrati er et «uenighetsfellesskap». Kronikk: Norge er et uenighetsfellesskap. Arbeidet for fremtidens Norge er ikke en kamp for å bevare felles verdier.

Publisert: 21 ... Vår pris 309,-(portofritt). Pensumbøker i alle fag.

RELATERTE BØKER