God leseutvikling i praksis

God leseutvikling i praksis - Agneta Hedenfalk, Lena Munck, Annika Palm | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Agneta Hedenfalk, Lena Munck, Annika Palm
DIMENSJON
3,63 MB
FILNAVN
God leseutvikling i praksis.pdf
ISBN
7135743132521

BESKRIVELSE

Dette er en nyttig bok for lærere som bruker metoden og leseutviklingsskjemaet i boka God leseutvikling av Herrlin og Lundberg. God leseutvikling presenterer en metode for å kartlegge skoleelevers leseutvikling. Ved en slik kartlegging kan man oppdage hvilke elever som har stoppet opp i sin leseutvikling og som dermed trenger ekstra, individuell hjelp. Til denne undervisningen er God leseutvikling i praksis et nyttig hjelpemiddel.Boka er en lærerveiledning og har samtidig en rekke kopieringsoriginaler til bruk i den individuelle leseoppæringen med elever i de første skoleårene. Materialet, som er utviklet av svenske lærere, er konkret og gjennomtenkt. Det er dessuten norske lærere som har oversatt og bearbeidet boka til norske forhold. God leseutvikling i praksis inneholder oppgaver til kartleggingen og metodiske tips innenfor leseutviklingsskjemaets fem dimensjoner: fonologisk bevissthet, ordavkoding, leseflyt, leseforståelse og leseinteresse.

Opptakskrav for studiet er avsluttet allmennlærerutdanning med norsk i fagkretsen eller tilsvarende utdanning. Det er en forutsetning at deltagerne har kontakt med en barneskole der de har mulighet for å hente inn materiale og ta del i læringsarbeid. God praksis er at mandat, instruks eller policy for funksjonen er godkjent av styret for å sikre tilstrekkelig fokus.

Målet er å utvikle selvforsterkende strategier, som fører elevene videre i sin leseutvikling. Det er i praksis heller ikke noe skarpt skille mellom de ulike God leseutvikling presenterer en metode for å kartlegge skoleelevers leseutvikling.

RELATERTE BØKER