De norske stavkirkene

De norske stavkirkene - Leif Anker | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Anker
DIMENSJON
4,91 MB
FILNAVN
De norske stavkirkene.pdf
ISBN
6573755983228

BESKRIVELSE

Boka presenterer alle de 28 stavkirkene i Norge, samt Vang stavkirke som ble kjøpt av kongen av Preussen på midten av 1800-tallet, og senere oppført i det daværende tyske Schlesien, nå en del av Polen. Stavkirkene presenteres også med etterreformatorisk inventar og dekor som er med å gi dem deres helt særegne stemning.

En betydelig andel av dem forsvant i andre halvdel av 1300-tallet, etter at befolkningsnedgangen etter svartedauden førte til at de ikke lenger var i bruk. Etter reformasjonen i 1537 var det også mange stavkirker som ikke lenger var i bruk, og som forfalt eller ble revet.

Det har vært reist tvil om stavkirkenes datering, idet de er blitt tidfestet opptil 100 år senere enn tidligere antatt. Denne stavkirken ser ulik ut enn de andre stavkirkene. Årsaken er at skipet står igjen uten svalganger.

RELATERTE BØKER