Akademi og industri

Akademi og industri - Annette Lykknes, Joakim Ziegler Gusland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Annette Lykknes, Joakim Ziegler Gusland
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
Akademi og industri.pdf
ISBN
5857619111098

BESKRIVELSE

Akademi og industri forteller historien om kjemiutdanning og -forskning ved NTNU gjennom hundre år. Siden etablering av Kjemiavdelingen ved Norges tekniske høgskole (NTH) i 1910 har målet vært at kjemikerne i Trondheim skal drive vitenskap til gavn for landets industri. I dag består NTNUs fagmiljøer i kjemi av instituttene for kjemi, kjemisk prosessteknologi, materialteknologi og bioteknologi. På det meste eksisterte det hele elleve kjemiinstitutter ved NTNUs forgjengere: NTH og Norges lærerhøgskole i Trondheim (NLHT)/Den allmennvitenskapelige høgskolen (AVH). Boka studerer fagmiljøene i en kjemifaglig, samfunnsmessig, kulturell og industrihistorisk sammenheng, fra etablering gjennom vekst, krise og to verdenskriger til ekspansjon, lærerutdanning, oljealder, den instrumentelle revolusjon, studenteksplosjon, kvinnenes inntog og sammenslåing. Annette Lykknes (f. 1974) er førsteamanuensis i kjemididaktikk ved Program for lærerutdanning ved NTNU. Joakim Ziegler Gusland (f. 1981) er stipendiat i teknologihistorie ved Institutt for historiske studier ved NTNU.

Skolen i Athen lå i nærheten av et tempel i utkanten av byen som etter tradisjonen skulle være oppkalt etter helten Akademos. Logg inn på Akademiet for elever, foresatte, privatister og nettstudenter. Søk videregående skoleplass hos en av Akademiet sine skoler her! Gå til innhold Gå til toppen. Dette nettstedet bruker ...

Akademi brukes i dag vanligvis om et selskap av forskere eller kunstnere, for eksempel Svenska Akademin som blant annet deler ut Nobelprisen i litteratur, eller Det norske Videnskaps-Akademi, som deler ut Abelprisen og Kavliprisene. Kjøp Akademi og industri fra Bokklubber Akademi og industri forteller historien om kjemiutdanning og -forskning ved NTNU gjennom hundre år. Siden etablering av Kjemiavdelingen ved Norges tekniske høgskole (NTH) i 1910 har målet vært at kjemikerne i Trondheim skal drive vitenskap til gavn for landets industri. Här hittar du vårt breda utbud av unika utbildningar.

RELATERTE BØKER