Meløyas historie

Meløyas historie - Irene Tvenning | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Irene Tvenning
DIMENSJON
6,7 MB
FILNAVN
Meløyas historie.pdf
ISBN
2959408180110

BESKRIVELSE

Meløya ligger i Meløy kommune, midt i Nordland fylke, ca 12 mil sør fra Bodø. Kommunen består av flere bygder, tettsteder og har 610 små og store øyer. Meløy kommune er kanskje mest kjent for Svartisen, Norges nest største isbre. Breen strekker seg gjennom kommunene Rana, Rødøy og Meløy og er lavest-liggende isbre på 20 moh på fastland i Europa. Meløya er kommunens nest største øy og er 22 000 dekar stor. 4/5 av arealet er fjell og har ca. 3500 dekar dyrket og dyrkbar jord. Betydningen av navnet Meløy er nok fin sand eller "Mel" som ofte ble brukt i den betydning i gammelnorsk tid. Den fine sanden finner vi i stor grad på de dyrkete mark-ene, så man tror at navnet er lagt på gården av de første jordbrukerne, og at gården så har gitt hele øya sitt navn. I denne boken kan du lese deg igjennom Meløyas historie. Her er det tatt med historien om Brødrene Guttorm og Brynulf som kjempet sammen med baglerne i kong Sverres tid, Benkestokkene, om Meløy kirke og div andre historier som er verdt å ta med. Boken er i hovedsak dedikert til Fridtjof og Inga Tvenning som var mine besteforeldre. De var mine store helter og synes de fortjener en ekstra oppmerksomhet. Det står skrevet om familiene Tvenning, Stavnes og Dahl og deres historier. Fridtjofs foreldre het Tvenning og Dahl til etternavn og Ingas foreldre het Stavnes og Dahl. Det står også skrevet om Fridtjofs ukjente datter Astrid, litt om Polarstjernen som Fridtjofs far og onkel startet opp i 1916 og om Fridtjofs fosterbror Einar Paul som døde på et skip i Peru. Helt til sist har jeg tatt med et sagn ifra Fridtjof sin barndom (Tjyv Henrik) og et sagn ifra Inga sin barndom (Botelkjerringa).

Vi gir deg norske og internasjonale bestselgere! De trenger ikke å være "eldgamle" - husk at dagen i dag er historie i morgen! MELØY - KALENDEREN 1985 MELØY - KALENDEREN 1986 MELØY - KALENDEREN 1987 MELØY - KALENDEREN 1988 MELØY - KALENDEREN 1989: MELØY - KALENDEREN 1990 MELØY - KALENDEREN 1991 MELØY - KALENDEREN 1992 Selv om «halve øya» er i syden for tiden, kom det mange bygdefolk på besøk ... Les mer » Kontaktinformasjon .

Sammenlign tilbud på Norges fylker i kategorien Bøker og magasiner fra en rekke nettbutikker samlet på ett sted, og spar penger på ditt kjøp av Bøker og magasiner ved hjelp av vår tjeneste. Til forsiden. 0 vare varer.

RELATERTE BØKER