Diabetes - den diabetiske fot

Diabetes - den diabetiske fot - Emil Ottosen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Emil Ottosen
DIMENSJON
6,45 MB
FILNAVN
Diabetes - den diabetiske fot.pdf
ISBN
4726830277752

BESKRIVELSE

Denne boken er skrevet for autoriserte fotterapeuter og annet helsepersonell som har med diabetikere å gjøre. Den omfatter kort om diabetes generelt, helseutfordringer og egenomsorg, helsepedagogikk, fotkomplikasjoner, dokumentasjon, fotbehandling på den diabetiske foten, sårbehand.ling, diabetiske fotsår, leddundersøkelser, muskelfunksjonen i underekstremitetene, gangfunksjonen, spesielle testmetoder på den diabetiske foten, litt om ortopediteknikk, balanse.trening, avlastningsterapi med såravlastningsteknikk, egen.program for diabetikere og fotøvelser. Emil Ottosen, er autorisert fotterapeut, utdannet i Kristiansand i 1976. Han har også utdanning som hjelpepleier fra Ullevål sykehus. Han har allsidig praksis som fotterapeut, også som faglærer for fotterapeuter. Videre har han lang praksis som hjelpepleier bl.a. som ledende hjelpepleier. Videre har han fagskoleutdanning i rehabilitering og høg.skoleutdanninger i yrkespedagogikk, arbeidslivskunnskap og handlingskompetanse. Han tok initiativ til, og satte i gang den første spesialopplæring om diabetesfoten for fotterapeuter i Norge i 1981, etter først å ha vært på nordisk studietur med dette formål. Deretter fordypnings.kurs om den diabetiske fot hos De Danske fodterapeuter. Det var han som innførte begrepet - diabetes-fotterapi i Norge. I tillegg har han diverse kurs i fordypning i diabetes i NorgeHan har også kurser i medikamentlære og sårbehandling.

En svensk studie har vist at behandlingen av et diabetisk fotsår koster mer enn 150.000 norske kroner. Sykdommer i foten er en av de mest alvorlige og ressurskrevende komplikasjoner som følger diabetes. Rundt 15 % av alle med diabetes mellitus rammes av fotsår.

Derfor oppstår såret som et trykksår. Den enkleste måten å gjøre dette på er å kutte ut karbohydrater, og spesielt de raske som sukker og hvetemel. De fleste som legger om til et lavkarbokosthold raser ned i vekt.

RELATERTE BØKER