Barns møter med digital teknologi

Barns møter med digital teknologi - Mari-Ann Letnes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mari-Ann Letnes
DIMENSJON
12,37 MB
FILNAVN
Barns møter med digital teknologi.pdf
ISBN
1593418751080

BESKRIVELSE

Hvordan kan digital teknologi legge til rette for meningsfulle læringsprosesser mellom barn og voksne i barnehagen?Kunnskap om barns møter med digital teknologi er viktig for å forstå dagens barndom og de utfordringer barnehagen står overfor. Digital teknologi påvirker måten barna handler, leker, tenker, lærer, utrykker seg og interagerer på.Gjennom teori og eksempler viser forfatteren hvordan digital teknologi kan benyttes i en pedagogikk som tilrettelegger for barnehagebarns møter med seg selv, samfunnet og den verdenen de vokser opp i. Mange av bokas eksempler handler om barn og pedagoger som i møte med kunst skaper digitale medieuttrykk sammen.En bok for barnehagelærerutdanningen og ansatte i barnehagen. Mari-Ann Letnes er førsteamanuensis i kunst og håndverk ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning.

Nå etterlyser forskere mer handlekraft og kunnskap på feltet, slik at også lærerne og utdanningsinstitusjonene får styre utviklingen. Vi i skolen må innta en mer aktiv rolle for å beholde kontrollen i møte med ny teknolologi, poengterer forskere. Fordi digitale medier er en stor del av det å vokse opp i dag, har Letnes vært opptatt av å gjøre barna robuste i møte med teknologi og sosiale medier.

Målet med dette prosjektet er at barna skal få estetiske erfaringer og opplevelser som skal gi videre grobunn for fantasi og kreativitet. Prosjektet involverer også 1- og 2-åringene. Dette kan i dagens situasjon medføre smitterisiko og reiserestriksjoner kan gjøre det umulig å gjennomføre.

RELATERTE BØKER