Kain

Kain - José Saramago | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
José Saramago
DIMENSJON
10,90 MB
FILNAVN
Kain.pdf
ISBN
8193350626752

BESKRIVELSE

«Menneskenes historie er historien om deres misforståelser i forholdet til Gud - han forstår ikke oss, og vi forstår heller ikke ham.» José SaramagoNobelprisvinneren José Saramago døde 18. juni 2010. Han var nettopp ferdig med det som skulle bli hans siste bok: Kain. Han følger opp tråden fra Klosterkrøniken og Jesusevangeliet. Han gir oss sitt høyst personlige syn på Bibelens historier. De fleste kjenner historien om Kain som slo i hjel sin bror Abel: "I tro bar Abel fram for Gud et bedre offer enn Kain. Fordi Abel trodde, fikk han vitnesbyrd om at han var rettferdig, det vitnet Gud om da han ofret." Kain dreper sin bror, men hvem har egentlig skylden i at Kain ble en morder?Dette er en tettpakket roman,en historiefortelling på sitt beste.Kain er en betydningsfull bok fra en av verdens virkelig store forfattere - og en verdig avslutning på et fantastisk forfatterskap.

I følge 1 Mosebok kapittel 4 er han Adam og Evas første sønn som slår ihjel sin bror Abel. Kain var jorddyrker, mens broren Abel var gjeter.

Éric ... Da Kain hadde drept broren sin, straffet Gud ham ved å sende ham langt bort fra resten av familien. Da Kain drog av sted til en annen del av jorden, tok han med seg en av søstrene sine, og hun ble hans kone.

RELATERTE BØKER