Kvinnekroppens kår

Kvinnekroppens kår - Ulla-Britt Lilleaas, Dag Ellingsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ulla-Britt Lilleaas, Dag Ellingsen
DIMENSJON
6,84 MB
FILNAVN
Kvinnekroppens kår.pdf
ISBN
4029845532536

BESKRIVELSE

Dette er en lærebok om kvinners helse fra en sosiologisk synsvinkel. Boken er basert på Lilleaas' studier av kvinner med kroniske muskelsmerter samt en studie av arbeidsdelingen blant unge par og hvordan den kan påvirke helsen. Boken trekker også inn statistikk om kvinners levekår og helse mer generelt. Et hovedpoeng er å rendyrke et levekårsperspektiv, eller et sosiologisk perspektiv, på kvinners helse. Boken underslår selvfølgelig ikke den biologiske, genetiske og medisinske forståelsen av helse. Men hovedperspektivet er hvordan forskjeller i kjønnsroller, arbeidsdeling, økonomisk situasjon og andre sider ved levekårene preger kjønnenes helsetilstand. Boken henter erfaringer og eksempler fra Lilleaas' studier, der hun viser hvordan en kvalitativ sosiologisk metode er i stand til å fange en helt annen bakgrunnsinformasjon om kvinnenes livsløp enn det de medisinske journalene vitner om. Et viktig poeng er også hvordan kvinnens kropp kommuniserer sine erfaringer og sin lidelse, og hvordan helsepersonell bedre kan fange og fortolke slike signaler. Boken henvender seg til forskere, praktikere og studenter, særlig innenfor helsefeltet, men også innenfor kjønnsforskningen og -studiene. Ulla-Britt Lilleaas er sosiolog og ansatt som forsker ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Dag Ellingsen er sosiolog og arbeider ved Statistisk sentralbyrå, der han er redaktør for tidsskriftet Samfunnsspeilet og publikasjonen Sosialt utsyn.

Sendes innen 4-5 virkedager. Kjøp boken Kvinnekroppens kår av Ulla-Britt Lilleaas, Dag Ellingsen (ISBN 9788276746099) hos Adlibris.com.

Kjøp boken Kvinnekroppens kår av Ulla-Britt Lilleaas, Dag Ellingsen (ISBN 9788276746099) hos Adlibris.com. Fri frakt.

RELATERTE BØKER