Shetlandsgjengen

Shetlandsgjengen - Asgeir Ueland | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asgeir Ueland
DIMENSJON
10,58 MB
FILNAVN
Shetlandsgjengen.pdf
ISBN
9856147577002

BESKRIVELSE

Krigsheltene i Shetlandsgjengen får sin velfortjente historie. Våren 1940: Etter det norske nederlaget, trekker de siste britiske soldatene seg ut fra Åndalsnes. Britene er på desperat jakt etter en måte å infiltrere norskekysten på. Løsningen blir å bruke norske fiskere til jobben - under navnet Norwegian Naval Independent Unit, bedre kjent som Shetlandsgjengen. Gjennom flere vintre reiste norske skøyter frem og tilbake over ugjestmilde Nordsjøen. Vi følger legendariske skippere som Leif Larsen og ukjente helter som Grotle-brødrene gjennom stormer, infiltrasjonsforsøk, forlis og død. Dette er første gang hele historien om Shetlandsgjengen fortelles - fra det politiske spillet til planlegging, orkaner i Nordsjøen, triumfer og tilbakeslag. Men aller mest er det en fortelling om hvordan vanlige nordmenn viste ekte heltemot da det gjaldt som mest.«Ingen krigsbokhylle er komplett uten denne.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Kjøp boken Shetlandsgjengen av Asgeir Ueland (ISBN 9788248921608) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

Våren 1943, for 75 år siden i disse dager, var Shetlandsgjengen i ferd med å gå i oppløsning. Tyskerne og vinterstormene hold på å ta knekken på krigens viktige skøytetrafikk mellom Shetland og Norge. Leif Andreas Larsen, også kjent som Shetlands-Larsen, var en norsk sjøoffiser og sjømann i årene 1922-1931, seinere motorbåtfører.

RELATERTE BØKER