Omsorgstenkning

Omsorgstenkning Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,29 MB
FILNAVN
Omsorgstenkning.pdf
ISBN
9424972687760

BESKRIVELSE

Boken gir en innføring i Kari Martinsens tenkning. Her beskrives hennes forfatterskap fra et historisk og sosialpolitisk perspektiv og grunnleggende fenomener som menneskesyn, omsorg og kall tas opp. Videre omhandles temaer som fenomenologi, språk og fortelling. Boken har også med en gjennomgang av Martinsens deltakelse i fagdebatten. Boken er skrevet av fagfolk i Norge og Danmark som kjenner hennes forfatterskap ut fra egne studier og undervisning. Målgruppen er helsefagstudenter på grunn- og videreutdanningene. Boken vil bli gitt ut samtidig i Norge og Danmark. Artiklene er skrevet på norsk og dansk. Herdis Alvsvåg er førsteamanuensis ved Institutt for praktisk pedagogikk, Universitetet i Bergen og ved Diakonissehjemmets høgskole i Bergen. Eva Gjengedal er førsteamanuensis ved Seksjon for sykepleievitenskap ved Institutt for samfunnsmedisinske fag, Universitetet i Bergen.

Her beskrives hennes forfatterskap fra et historisk og sosialpolitisk perspektiv og grunnleggende fenomener som menneskesyn, omsorg og kall tas opp. Kjøp Bevegelig berørt fra Tanum Ordet hellig kan bringe sinnene i kok fordi det ofte forbindes med religiøs praksis, og ofte knyttet til bestemte og fastlåste praksiser av det. Ordet hellig kan også gi en følelse av forlegenhet.

Omsorg uttrykker seg kulturelt og handler om hvordan omsorgspraksis viser seg gjennom menneskelig og profesjonell omsorg i ord og handling. Emnet gir studenten inngående kunnskap om etikk og omsorgstenkning i utøvelsen av avansert klinisk sykepleie. Grunnleggende tenkning om begrepene helse og sykdom, å leve med alvorlig, kronisk og progredierende sykdom, og møte med det syke mennesket, står sentralt i utviklingen av den kliniske hjelperelasjonen. Samtidig som det reises kritikk av at man er for opptatt av omsorgstenkning og etikk, av kommunikasjon og de «myke­ fagene» i utdanningen, har det ved flere anledninger i sommer vært reist kritikk mot at medisinstudiet fokuserer for lite på humanistiske dannelsesfag som kommunikasjon og etikk (1). Om emnet.

RELATERTE BØKER