Vitenskap for praksis?

Vitenskap for praksis? - Marit Kirkevold | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marit Kirkevold
DIMENSJON
10,68 MB
FILNAVN
Vitenskap for praksis?.pdf
ISBN
8353796397339

BESKRIVELSE

Boka drøfter sammenhengen mellom sykepleievitenskapelig kunnskap og sykepleiepraksis. Marit Kirkevold argumenterer for at vi må endre vår forståelse av teori-praksis-gapet fra å betrakte det som et problem som skal overvinnes, til å erkjenne at gapet er en naturlig konsekvens både av det som kjennetegner teorier og sykepleiepraksis, og av hvordan anvendelse av vitenskapelig (teoretisk) kunnskap faktisk foregår. Hensikten med boka er å bidra til økt innsikt om sammenhengen mellom vitenskapelig kunnskap og praksis i sykepleien.

Da praksis ofte foregår på arbeidsplasser hvor det er aktivitet hele døgnet må studenten påregne praksis både kvelder, netter og helger. Vitenskap kunnskap og praksis Innføring i vitenskapsfilosofi for helse- og sosialfag 0000 GAb Vitenkunn 060101M.book Page 3 Wednesday, November 23, 2005 9:37 AM magdalene thomassen Kjøp Vitenskap for praksis? fra Bokklubber Boka drøfter sammenhengen mellom sykepleievitenskapelig kunnskap og sykepleiepraksis. Marit Kirkevold argumenterer for at vi må endre vår forståelse av teori-praksis-gapet fra å betrakte det som et problem som skal overvinnes, til å erkjenne at gapet er en naturlig konsekvens både av det som kjennetegner teorier og sykepleiepraksis, og av ... Medisinsk forskning har ført til store framskritt de siste tiårene.

Formålet med implementeringsforskning er å redusere gapet mellom forskning og praksis, ved å utvikle og evaluere tiltak som kan sikre at behandlingen som ... Artikkelen «Tvetydig om kunnskapsbasert praksis» (44) og svaret om at kunnskapsbasert praksis «Engasjerer og provoserer » (45) viser engasjement. Spørsmålet i dag dreier seg om hvorvidt ulike kunnskapsformer kan innordnes andre, eller om de eksisterer i sin egen rett.

RELATERTE BØKER