Høyspenningssystemer

Høyspenningssystemer - Lasse Sivertsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lasse Sivertsen
DIMENSJON
4,97 MB
FILNAVN
Høyspenningssystemer.pdf
ISBN
3918676501705

BESKRIVELSE

Denne boken gir en gjennomgang av høyspenningsteknologi med både en teoretisk og en praktisk vinkling. Boken er beregnet på studenter i elkraftteknikk og energiteknologi på bachelornivå ved universitet og høgskoler. Den kan også benyttes ved tekniske fagskoler. Boken vil også være aktuell for ingeniører og andre faginteresserte som trenger en oppdatering på nye metoder og anvendelser som har kommet de senere år. Boken gir, ved teorigjennomgang og regneeksempler/oppgaver, en praktisk tilnærming til et omfattende fagområde. Tema som er omhandlet: Ledningsberegning. Spenningsfall og effekttap Kortslutning og jordfeil Kompenseringsanlegg Linjer, kabler og jordingssystemer Stasjonsanlegg Lastflytberegninger Feilanalyse ved bruk av symmetriske komponenter Vern i høyspenningsanlegg Elektrostatikk, isolasjonsmaterialer og overspenningsanalyse Lasse Sivertsen er høgskolelektor ved Høgskolen på Vestlandet, Bergen. Han er utdannet sivilingeniør i elkraftteknikk ved NTNU (1990) og har tidligere arbeidet i norsk energiforsyning. Han har siden 1998 vært ansatt ved Høgskolen i Bergen, senere Høgskolen på Vestlandet, med undervisning og forskning innenfor elektriske maskiner og høyspenningssystemer.

. G Høyspenningssystemer med labElkraftproduksjon og 20 sp 58TE03O -distribusjon Elektriske maskiner med lab 10 10 Driftstilstand og lab H Installatørdrift med 10 sp Installatørdrift 5 5 58TE03I faglig ledelse Faglig ledelse I Hovedprosjekt 12 sp Hovedprosjekt 6 6 58TE03M Norsk NRC Group har vunnet en kontrakt av det finske transport- og infrastrukturbyrået for vedlikehold av kabler og høyspenningssystemer i Helsinki, ifølge en melding torsdag.Kontraktsverdien oppgis til rundt 7,4 millioner euro, eller omkring 71,3 millioner kroner, og arbeidet er planlagt fra januar 2020 til desember 2024, med en forlengelsesopsjon på 1 + 1 år, opplyses det.NRC-aksjen klatrer 1 ... høyspenningssystemer • Vurdering av kortslutningssikkerhet av kabel- og skinneanlegg • Kvalifisering av prosjekteringsalternativer • Utarbeidelse av tegninger • Prosjektering av tiltak Øverst: Ekvivalentspenning nær innfestingen av en strømskinne Høyre: Akseptable spenninger over tverrsnittet i to utsatte bøyde skinnepartier Det blir videre forbudt å bruke bly i batterier i høyspenningssystemer i kjøretøyer i klasse M1 og N1 som er typegodkjent fra 1. januar 2019.

100 om anlegg og drift av jernbane, herunder sporvei, tunnelbane og forstadsbane m.m. (jernbaneloven) § 3d, § 3e, § 3f, § 3g og § 6, jf.

RELATERTE BØKER