Når helse blir en vare

Når helse blir en vare - Olaug S. Lian | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olaug S. Lian
DIMENSJON
6,35 MB
FILNAVN
Når helse blir en vare.pdf
ISBN
9002264363305

BESKRIVELSE

Hvordan kan det ha seg at dess flinkere vi blir til å helbrede sykdommer og dess flere helsearbeidere vi får per innbygger, dess sykere blir befolkningen som helhet? Medisinens ansvarsområde utvides, det skapes et økende gap mellom tilbud og etterspørsel etter helsetjenester. For å minke dette gapet skal sykehus og andre helseinstitusjoner omgjøres til helsefabrikker som produserer og selger sine varer i konkurranse med andre. Er markedet løsningen på prioriteringsproblemene? Når helse blir en vare er skrevet for studenter innen medisin og helsefag. Den vil også egne seg for studenter i sosiologi og statsvitenskap og andre som har interesse for helsevesenet, helsepolitikken eller omstillinger i offentlig sektor mer generelt.

Jeg er en av dem. Når du prater med bestemor som forteller at hun har god helse, tenker du kanskje at du er uenig, at du ville hatt dårlig helse om du var like dårlig til beins som henne. Hvordan vi opplever helse, er også avhengig av miljøet rundt oss og de kravene det setter til oss. I Norge er vi 73 år når vi har helsen til en 65- åring, og havner dermed på 22.

Utgitt 2007 (2. utg.) Forlag Høyskoleforl. Når blir en jente tjukk etter deres mening? Når hun blir overvektig (over 25 BMI)? Når hun veier over 60 kg? Når hun veir mer enn deg? Det kan virke som denne greia er feilposta, det er den ikke.

RELATERTE BØKER