Betzy Kjelsberg

Betzy Kjelsberg - Magnhild Folkvord | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magnhild Folkvord
DIMENSJON
12,73 MB
FILNAVN
Betzy Kjelsberg.pdf
ISBN
8258419715957

BESKRIVELSE

Kvinnesaksforkjemparen Betzy Kjelsberg (1866-1950) gjorde mykje ingen kvinner hadde gjort før henne. Ho var blant anna den første kvinna som sykla i Drammen, den første kvinnelege fabrikkinspektøren i Noreg, den første kvinna i sentralstyret i partiet Venstre og den første kvinna som tok ordet på den internasjonale arbeidskonferansen i Washington i 1919. Kanskje var ho også den første kvinna som irettesette ektemannen sin frå talarstolen på eit offentleg møte - iallfall i Drammen?Lista over alt Kjelsberg var først med er lang. Magnhild Folkvord har skrive den første biografien om Betzy Kjelsberg, ei modig kvinne som våga seg inn på område der menn tidlegare rådde grunnen åleine.

Bilde i Byhistorisk samling, Oslo Museum. Betzy Aleksandra Kjelsberg var en norsk politiker, Norges første kvinnelige fabrikkinspektør i perioden 1910-1936 og forkjemper for ... Kart og flyfoto over Betzy Kjelsbergs vei, 0486 Oslo fra 1881 Velkommen til Kjelsberg Transport Vi har 45 års jubileum i 2020, og har i løpet av disse årene utviklet en unik erfaring.

Vi har som målsetting å kunne tilby våre kunder gode løsninger, effektivitet, god service og kreativitet. Kundelisten er lang, og spenner seg over et vidt spekter innenfor privat og offentlig virksomhet. Kvinnesaksforkjemparen Betzy Kjelsberg (1866-1950) gjorde mykje ingen kvinner hadde gjort før henne.

RELATERTE BØKER