Carl Fredriksens transport

Carl Fredriksens transport - Hilde Vesaas | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hilde Vesaas
DIMENSJON
6,29 MB
FILNAVN
Carl Fredriksens transport.pdf
ISBN
2911522597864

BESKRIVELSE

Fortellingen om operasjonen som reddet et tusentalls mennesker over grensen til Sverige er en beretning om menneskelig heltemot. De het Rolf Syvertsen, Gerd Pettersen, Reidar Larsen og Alf Pettersen. De var vanlige nordmenn med forskjellig bakgrunn og ulik overbevisning. Hva får et menneske til å risikere livet for andre? Ekstreme situasjoner som krig kan bringe frem både det beste og det verste i et menneske. Historien om Alf Pettersen og gruppen som kalte seg Carl Fredriksens Transport under den andre verdenskrig er historien om noen vanlige mennesker som de mest dramatiske årene i Norges nyere historie utførte noen svært uvanlige handlinger. De brukte alle sine ressurser på å berge andres liv. Dette er mennesker som aldri har fått den anerkjennelsen de hadde fortjent, men tvert i mot ble møtt med mistenksomhet og latterliggjøring. I denne boka blir deres historie fortalt for første gang.

Noen menneskesmuglere fortjener et monument. Kultur / KUNST / Holocaust.

De het Rolf Syvertsen, Gerd Pettersen, Reidar Larsen og Alf Pettersen. Carl Fredriksens transport (aksjonsgruppe) Emner og form: Andre verdenskrig, Flyktninger og politisk asyl, Norge, Motstandsarbeid, Flyktninger, 1939-1945, Faglitteratur : Sjekk også ut. Homegrown (CD) Neil Young Slippes 19/06 179 50.

RELATERTE BØKER