Middelklassekulturen i Norge

Middelklassekulturen i Norge - Rune Sakslind, Ove Skarpenes, Roger Hestholm | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rune Sakslind, Ove Skarpenes, Roger Hestholm
DIMENSJON
10,60 MB
FILNAVN
Middelklassekulturen i Norge.pdf
ISBN
8739570846558

BESKRIVELSE

I Middelklassekulturen i Norge foretar Rune Sakslind, Ove Skarpenes og Roger Hestholm en analyse av den norske, høyt utdannede middelklassen. Resultatene er fortolket i et historisk og komparativt perspektiv. Studien er basert på dybdeintervjuer med 113 personer i privat og offentlig sektor, fordelt på byene Oslo, Bergen og Kristiansand. Leger, samfunnsvitere, økonomer, jurister, naturvitere, humanister, psykologer og sivilingeniører har lange utdanninger. De arbeider i skoler, sykehus, kommuner, museer, departementer, forlag, universiteter, hjelpeorganisasjoner, konsulentfirma og i alle slags private bedrifter. Hvilke verdier vektlegges av denne akademiske middelklassen, og hvilken betydning har middelklassens verdiverden for sentrale norske institusjoner og kulturelle praksiser? Hvordan skiller Norge seg fra andre land, og hvilke historiske og sosio-kulturelle særtrekk ligger til grunn for forskjellene? Undersøkelsen utgjør et viktig bidrag til forståelsen av det norske samfunnet.

Middelklassen kan også betegne bestemte grupperinger som funksjonærer, mindre næringsdrivende og folk i «frie», «profesjonelle» yrker. I dag diskuterer samfunnsforskere hvor enhetlig middelklassen er, hvordan den bør avgrenses og om den i det ... Forskningstema: Kultursosiologi og klassesosiologi.

Studien er basert på dybdeintervjuer med 113 personer i privat og offentlig sektor, fordelt på byene Oslo, Bergen og Kristiansand. I fjor kom boka «Middelklassekulturen i Norge», skrevet av de tre forskerne Sakslind, Skarpnes og Hestholm. Boka bygger på 79 dybdeintervjuer med leger, advokater, ledende universitetsfolk o.s ... Kjøp bøker av Roger Hestholm.

RELATERTE BØKER