Vøienvolden på Sagene

Vøienvolden på Sagene - Svein Solhjell | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Solhjell
DIMENSJON
10,29 MB
FILNAVN
Vøienvolden på Sagene.pdf
ISBN
8868924385939

BESKRIVELSE

Vøienvolden er et godt bevart gårdstun i hovedstaden. Opprinnelig het stedet Wøyen Vold, eller Hougen. I dag eier Fortidsminneforeningen dette gårdsanlegget, som er blitt en oase og et populært utfartssted for Oslos befolkning. Her er tradisjonsrike og godt bevarte bygninger, dessuten en frodig hage som er tilgjengelig for alle. Og hver høst feires Kulturminnedagene på Vøienvolden. I 2017 markeres også 100-årsjubileet for gårdens bevaring. Men i denne boka handler det også om Vøienvoldens nære omgivelser, ikke minst om arbeid, hverdag og fest på Sagene i tidligere tider. Industribyen vokste frem med virksomheter som Glads Mølle, Graahs Spinneri og Hjula Veveri. Dette er fortellingen om boligene, skolen og livet mellom husene, men også om Sagenes kultur- og sosialhistorie.

Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen. Meld deg på her! Andre arrangementer - Vøienvolden gård på Sagene Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå. Vøienvolden gård egner seg godt til både små og store arrangementer.

Det bor rundt 44 000 innbyggere her, og du finner et rikt kulturliv, en rekke parker og mange fine bomiljøer Vi er opptatt av å skape et trygt og godt lokalsamfunn, med gode levekår for alle. Vi satser på helhetlige og gode ... Vøienvolden gård i Maridalsveien 120 er et av byens eldste gårdsanlegg, og ligger på Sagene i Oslo.

RELATERTE BØKER