Filosofiens annet kjønn

Filosofiens annet kjønn - Tove Pettersen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tove Pettersen
DIMENSJON
6,59 MB
FILNAVN
Filosofiens annet kjønn.pdf
ISBN
1103379871674

BESKRIVELSE

Filosofihistoriens mest autoritative tekster er skrevet av menn som ikke så på kvinner som likeverdige. Kvinner er ofte blitt "glemt" eller utdefinert som annenrangs tenkere. Filosofer har også ment at kvinner burde utvikle andre egenskaper enn menn: I følge sin "natur" skulle de være lydige, dydige og tilbakeholdende. Da ble det logisk å stille filosofen Harriet Taylor i skyggen av sin mann, John Stuart Mill. Tove Pettersen viser at antagelser om kjønnsforskjell har påvirket filosofiske teorier, og drøfter følgene av dette. Men filosofi kan også virke frigjørende. Allerede Platon argumenterte for likestilling; i Staten utfordres eksisterende forestillinger om kjønn. Beauvoir bidrar til å endre forståelsen av hva filosofi er, og Det annet kjønn (1949) har et enormt frigjøringspotensial. Pettersen presenterer flere kvinners bidrag til tenkningens historie. Et eget kapittel i boken er viet feministisk etikk. Et annet viktig tema er globalisering.

2011 14:00 - Sist endret 25. mars 2020 13:10.

Det redegjøres for Platon, Aristoteles, Immanuel Kant og Simone De Beauvoir sine refleksjoner omkring kjønn. Dette er en historie om en jente som lette etter seg selv, og trodde hun fant svarene i et annet kjønn. De siste ti årene har et eksplosivt antall unge jenter stått i sykehuskøer i håp om å ... Søkeresultater for Det annet kjønn - Haugenbok.no Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud.

RELATERTE BØKER