Filosofiske samtaler i barnehagen

Filosofiske samtaler i barnehagen - Øyvind Olsholt, Maaike Lahaise, Ariane Schjelderup | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Olsholt, Maaike Lahaise, Ariane Schjelderup
DIMENSJON
5,3 MB
FILNAVN
Filosofiske samtaler i barnehagen.pdf
ISBN
6698484109594

BESKRIVELSE

Små barn stiller store spørsmål. I en filosofisk samtale oppmuntrer vi barna til å tenke høyt over mulige svar på vriene spørsmål, uten at vi voksne hjelper dem til å formulere svarene. Slik viser vi barna at vi tar dem på alvor. Denne holdningen er i pakt med rammeplanen (2006) der filosofisk refleksjon og barns medvirkning trekkes frem som viktige satsningsområder i barnehagen. Barns undring og vitebegjær er et godt utgangspunkt for å skape filosofiske samtaler, men det krever trening og gode ideer. Denne boken beskriver hvordan vi kan forberede og gjennomføre filosofiske samtaler, og den presenterer et bredt utvalg av filosofiske øvelser og aktiviteter.

Det er som dere skjønner på grunn av korona-smitte-situasjonen i Norge og verden. Det betyr altså at det ikke blir samtale 21.03.20 som tidligere annonsert Gjennom den filosofiske samtalen lærer barn og voksne blant annet å se verdien av kritiske ...

Boka er aktuell som pensumbok i førskolelærerutdanningen, men kan også gi nye perspektiver til førskolelærere som har vært i jobb en stund. Filosofiske samtaler med barn skiller seg nødvendigvis fra samtaler blant filosofer på universitetene, men også barn har evne til å tenke systematisk, vurdere ulike perspektiver og avsløre dårlig argumenter, mener Breivik. Barna i Skogbrynet barnehage skal nå tegne det de har sett.

RELATERTE BØKER