Naturfag som allmenndannelse

Naturfag som allmenndannelse - Svein Sjøberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Sjøberg
DIMENSJON
4,51 MB
FILNAVN
Naturfag som allmenndannelse.pdf
ISBN
7387362824925

BESKRIVELSE

Naturfag som allmenndannelse er blitt et standardverk ikke bare i Norge, men også i Danmark og Sverige.Hva er naturvitenskap?Hvilken betydning har naturfag som allmenndannelse i dagens skole og samfunn?Hvordan skal man forholde seg kritisk til media og interessegrupper som både bruker og misbruker forskning og vitenskap i sine forsøk på å fremme spesielle interesser?Naturfagene er viktige! Ikke bare som nyttefag, men som kultur- og dannelsesfag, og som ballast for å kunne fungere i er moderne samfunn.Forfatteren tar leseren med på en dannelsesreise i naturvitenskapens mange sider ..- en reise som går gjennom historien, filosofien, sosiologien, etikken, økonomien og politikken. Boken er en engasjerende presentasjon av ulike tilnærminger for å forstå naturfagene i en bred sammenheng. Forfatteren bruker en rekke spennende eksempler og historier for å belyse temaene.Denne tredje utgaven er gjennomgående revidert. Blant annet har det samfunnsmessige perspektivet og ungdommens verdier, erfaringer og interesser både til skole, miljø og naturfag fått en bred plass. Boka gir også en interessant presentasjon av nyere teori og forskning om barns og unges læring.

Den nye utgaven er fremdeles den boka mange av oss har lært å kjenne og som har gjort den til et standardverk, men den er også oppdatert i forhold til nyere undersøkelser og forskning og til dagens skoledebatt. Naturfag som allmenndannelse er blitt et standardverk ikke bare i Norge, men også i Danmark og Sverige. I min bok Naturfag som allmenndannelse går jeg gjennom noen av de sentrale teoriene som beskriver vitenskapens natur. De ulike teoriene gir nokså ulike bilder av hva som kjennetegner vitenskapen og dens metoder.

Som deltakere i et demokrati må vi ta stilling til de argumentene som framføres fra vitenskap og forskning ... Naturfag og læringspsykologi; fra behaviorisme til konstruktivisme og hverdagsforestillinger. Ulike dimensjoner i naturfaglig allmenndannelse (vitenskap som produkt, som prosess, som sosialt system). Naturfag som allmenndannelse er blitt et standardverk ikke bare i Norge, men også i Danmark og Sverige.

RELATERTE BØKER