Skjærsild

Skjærsild - Raúl Zurita | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Raúl Zurita
DIMENSJON
9,2 MB
FILNAVN
Skjærsild.pdf
ISBN
7861358721787

BESKRIVELSE

Raúl Zuritas skjønnlitterære debut, diktsamlingen Skjærsild fra1979, er et landemerke i latinamerikansk samtidspoesi. Gjennom dikt om lidenskap, ensomhet, natur og kroppslighet, skriver Zurita frem forkvaklede ekkoer og eksentriske gjenklanger av den fysiske og kulturelle volden som det chilenske folket ble utsatt for under Augusto Pinochets militærdiktatur (1973-1990). En sentral passasje i boka, kalt Atacama-ørkenen, opererer med stadig skiftende perspektiver på det bølgende ørkenlandskapet, og lar selvet både forsvinne og gjenoppstå. Zuritas lyriske stemme er oppfinnsom, hard og konfronterende, og gir et poetisk uttrykk for akutt fravær av stabilitet og tilværelsens brutale paradokser.Skjærsild blir regnet som første bind i Raúl Zuritas Dante'ske trilogi, som også inkluderer diktsamlingene Anteparadis (Anteparaíso, 1982) og Det nye livet (La Vida Nueva, 1994).

Dette håpet blir enda mer storslagent i betraktning av at Bibelens tidsregning og profetier viser at Kristi tusenårige styre, da milliarder av døde skal oppstå til liv på jorden, vil begynne i vår generasjon. skjærsild m (bokmål), c (riksmål) en renselse gjennom smerte som frelste sjeler må gå igjennom før de gjenoppstår; Andre former . skjærseld (nynorsk) Etymologi .

For info som ikke er relatert til kryssord, så kan du slå opp skjærsild i ordboka.. Relaterte oppslagsord egnet for kryssord: Helvete Vera Henriksen (født 22.

RELATERTE BØKER