Vikingtidens utbrudd

Vikingtidens utbrudd - Torgrim Titlestad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Titlestad
DIMENSJON
9,26 MB
FILNAVN
Vikingtidens utbrudd.pdf
ISBN
7295693054607

BESKRIVELSE

Startet vikingtiden som et motangrep på Karl den stores brutale ekspansjon?Hvordan oppstod vikingtiden og hvorfor begynte skandinavene plutselig å herje over store områder i Nord-Europa? Et overraskende svar kommer i den nye boken «Vikingtidens utbrudd» som beskriver opprinnelsen som et motangrep mot den mangeårige brutale ekspansjonen til frankerne og Karl den store. I Skandinavia fryktet man invasjon med god grunn.Var det ren erobringslyst som drev skandinaviske krigere til å angripe klosteret på Lindisfarne i 793? Eller var angrepet en motreaksjon på Karl den stores massakrer og ødeleggelse av sakserhelligdommen Irminsul noen få år tidligere? Finnes det en "Smoking gun" i et brev fra Alcuin hvor han spør om det finnes håp om å omvende hedningene i nord) I denne nye boken om årsakene til vikingtidens utbrudd, gir Torgrim Titlestad en stemme til de sagnomsuste krigerne som var med på å utløse en av de mest kontroversielle epokene i europeisk historie.Boken fikk bred omtale i VG og Dagbladet.Professoren er både pedagogisk og skarpskodd. Han begrunner friskt sine synspunkter på de historiske drivkreftene. En slags «barnebøker» for voksne, og det er positivt ment. Godt alternativ til skolepensum.Fredrik Wandrup, DagbladetRikt illustrert. Med forord av Øystein Morten.

HubSpot er en av verdens ledende plattformer for å håndtere markedsføring, salg og service. Vi i Utbrudd jobber med alle ledd i digital markedsføring, og HubSpot er nå ett av verktøyene vi tilbyr våre kunder som ønsker å tiltrekke trafikk, kvalifiserte leads og nye, lojale kunder. Vikingtidens utbrudd, det finnes mange teorier om hva vikingtiden var og hva som forårsaket den.

Innhold. I boken belyses årsakene til vikingtidens utbrudd i året 793 med angrepet på klosteret på øya Lindisfarne ved Northumberlands kyst. Finnes det en "Smoking gun" i et brev fra Alcuin hvor han spør om det finnes håp om å omvende hedningene i nord) I denne nye boken om årsakene til vikingtidens utbrudd, gir Torgrim Titlestad en stemme til de sagnomsuste krigerne som var med på å utløse en av de mest kontroversielle epokene i europeisk historie.Boken fikk bred omtale i VG ... DEN KOMPLETTE GUIDEN TIL VIKINGTIDENS UTBRUDD, MAKTKAMP OG MOTSTANDSRETT samler bøkene Vikingtidens Utbrudd, Slaget i Hafrsjord og Vikingtid - motstandsrett og folkestyre.

RELATERTE BØKER