Deatnu-Tana - den beste lakseelva

Deatnu-Tana - den beste lakseelva - Aage Solbakk | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Solbakk
DIMENSJON
5,30 MB
FILNAVN
Deatnu-Tana - den beste lakseelva.pdf
ISBN
3811067497313

BESKRIVELSE

For førstegang gis det ut samlet oversikt over fisk-og fangstforhold vedrørende Tanaelva med sideelver fra historisk tid fram til i dag. Dokumentasjonen er detaljert med grundig kildehenvisninger, og vil interesse langt utover det rent lokalhistoriske. En rekke av brukerne langs elva, både på finsk og norsk side er intervjuet. Alle ord og uttrykk i forhold til fiske og fangst er skrevet på både samisk og norsk. Boka vil framstå som et standardverk når det gjelder fiske og fangst i Tanaelva.

Elvebåtene her er utstyrt med både årer og stake. Fram til påhengsmotoren ble vanlig har man staket båten oppover elva med håndkraft. Solbakk, Aage: Deatnu-Tana - den beste lakseelva : utviklingen av laksefisket med vekt på stangfisket - oaggun - i Tanavassdraget : praksis, bruk og forvaltning : etter 1750.

Den offisielle norgesrekorden lyder på 32,5 kilo, og den laksen ble tatt av Nils Walle den 7. juli 1951.

RELATERTE BØKER